top of page
  • Skribentens bildKajsa B

Selleri i pytt och ungsrotsaker

Mat på ca 20 minuter.


Sötpotatis & jordärtskockor i ugn.


Pytt på smörstekta körsbärstomater, stjälkselleri, röd lök, vitlök o några strimlor protein (lövbiff i mitt fall)

Är det fler än jag som inte gillat stjälkselleri - prova den smörstekt!! Gott!!Hälsotrenden säger att du ska dricka sellerijuice. O ja jag erkänner det gör jag ibland.. Men jag har också upptäckt att precis som brysselkål ändrar selleri smak när man steker den. O den bli bara ett krispigt och gott inslag i maten. Ni som hört mig föreläsa vet att jag försöker inspirera till att äta mer grönsaker, gärna råa eller i vilken form som helst o då funkar smörstekt selleri, jag lovar!

Varför selleri? * Antioxidanter - Antiinflammatoriskt * Sänker blodtrycket * Bra för magtarmmiljön * Bra för levern * Innehåller ett ämne som heter apigenin. Minskar tumörväxt. * Innehåller mineraler som t ex Magneium. * Urindrivande.

Behöver ni fler argument?😉

bottom of page